VVD-Zeist leeft mee met de slachtoffers in Israël

Israël en de Palestijnse gebieden maken op dit moment - op gang gebracht door terreurdaden van Hamas - een afschuwelijke tijd door. De VVD-Zeist leeft mee met onschuldige slachtoffers van dit conflict.

Afgelopen weekend werd de wereld opgeschrikt door de laffe terreurdaden van Hamas in Israël. De beelden van burgers die door de terroristen worden opgejaagd en ter plekke worden geëxecuteerd, gaan door merg en been.

 

Het moge duidelijk zijn dat de VVD zich met klem distantieert van terrorisme. Zoals de Volkskrant ook in haar redactioneel commentaar van 8 oktober schrijft: “Er is geen enkele rechtvaardiging voor de oorlogsmisdaden van Hamas. Met deze actie heeft de organisatie een spiraal van geweld op gang gebracht. Israël kan niet anders dan terugslaan, maar in de dichtbevolkte Gazastrook maakt elke Israëlische actie onvermijdelijk burgerslachtoffers.” 

 

Hoewel VVD-Zeist erkent dat de voortgaande kolonisatie door Israël in de bezette gebieden strijdig is met het internationaal recht, rechtvaardigt dit in geen geval het terroristisch geweld dat we afgelopen weekend hebben gezien.