Coalitieakkoord rond: Walter van Dijk wethouder

Op dinsdag 10 mei vond in het gemeentehuis de presentatie plaats van het coalitieakkoord. GL, VVD, D66 en CU-SGP gaan de komende vier jaar Zeist besturen. De installatie van de wethouders vindt plaats tijdens de raadsvergadering van 17 mei. VVD-lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen Walter van Dijk is onze kandidaat.

De fracties van GroenLinks, VVD, D’66 en ChristenUnie-SGP in Zeist zijn eruit. Vol vertrouwen presenteren de vier partijen het coalitieakkoord voor de periode 2022-2026 “Samen bouwen aan een mooi en duurzaam Zeist”   

  

De afgelopen weken hebben de partijen geanalyseerd voor welke maatschappelijke opgaven de gemeente Zeist staat. Op basis daarvan is een coalitieakkoord opgesteld. Dit akkoord heeft als titel gekregen “Samen bouwen aan een mooi en duurzaam Zeist”. Maandag 8 mei werd de laatste klap op het akkoord gegeven. De nieuwe coalitie wil vooral het bouwen van woningen in het middensegment bevorderen, groen en natuur beschermen en biodiversiteit versterken en investeren in veiligheid en het voorkomen van overlast. Inwoners, ondernemers en organisaties worden actief betrokken bij maatschappelijke vraagstukken.  

 

De partijen stellen de raad voor om de volgende wethouders te benoemen: 

Laura Hoogstraten (GroenLinks) 

Walter van Dijk (VVD) 

Angèle Welting (D66) 

Wouter Catsburg (ChristenUnie/SGP) 

 

De gemeenteraad zal op donderdag 12 mei vergaderen over het akkoord. Op dinsdag 17 mei zal de raad de wethouders benoemen.