Terugblikken met Walter van Dijk

De afgelopen periode blikten onze (buitengewoon) raadsleden terug op hetgeen ze in de afgelopen periode in onze prachtige gemeente Zeist hebben bereikt. Dit is het laatste deel met onze lijsttrekker Walter van Dijk.

Walter van Dijk: 

Raadslid sinds 2015.

Portefeuille:

fractievoorzitter en financiƫn

Trots op bereikte resultaten:

1.  Na verkiezingen in 2018 hebben we geen traditioneel coalitieakkoord gesloten maar een hoofdlijnenakkoord dat inhoudelijk is ingevuld via een dialoog met de inwoners van Zeist. Resultaat is een Inwoners Akkoord dat door de huidige coalitie wordt uitgevoerd.


2. Een structureel financieel tekort van 10 miljoen euro dat in 2020 zichtbaar werd is omgezet naar een sluitende begroting door actief meedenken over oplossingen door inwoners via de zogenaamde
InwonersAdvies Commissie (IAC).


3. En persoonlijk trots op het agenderen van de noodzaak van de aanleg van een glasvezelnetwerk in Zeist via een raadsbreed gesteunde motie. Uitvoering van de aanleg is momenteel volop gaande.


Een stem op de VVD Zeist is nodig omdat de VVD het verschil maakt in Zeist door te kiezen voor liberale oplossingen. De VVD kiest voor een compacte, slagvaardige en efficiĆ«nte gemeentelijke organisatie en stimuleert initiatieven vanuit de samenleving.  Voor de periode 2022-2026 zetten we vol in op meer woningbouw voor middeninkomens, we blijven inzetten op het bestrijden van criminaliteit en overlast en we investeren in betere dienstverlening vanuit de gemeente. Verder zorgen we er voor dat Zeist goed bereikbaar blijft, investeren we in goede wandel- en fietspaden maar ook in onze wegen en parkeervoorzieningen. En ten slotte zorgen we ervoor dat de lokale lasten zo laag mogelijk zijn zodat inwoners zoveel mogelijk zelf kunnen bepalen waar men het geld aan uitgeeft.