Terugblikken met Tjarda Struik

De komende periode blikken onze (buitengewoon) raadsleden terug op hetgeen ze in de afgelopen periode in onze prachtige gemeente Zeist hebben bereikt. Dit is deel twee met Tjarda Struik.

Mensen om mij heen noemen mij een duizendpoot. Ik ben moeder van twee jonge kinderen, werk voor een goed doel, gemeenteraadslid voor de VVD in Zeist en heb een eigen bedrijf waarmee ik mij als spreker inzet voor diversiteit en inclusie. Een duizendpoot? Misschien. In ieder geval een aanpakker die niet van stilzitten houdt.

 

Mijn naam is Tjarda Struik, u weet wel van “’t is Struik dat ik gebruik!” En als ondernemersdochter heb ik een flinke portie zakelijk instinct meegekregen. Ik voel me heel betrokken bij de gemeente Zeist. Een prachtige omgeving waar gelukkig al jaren veel aandacht is voor duurzaamheid en milieu, onderwerpen die mij aan het hart gaan en waarvoor ik vanaf 2018 in de gemeenteraad het verschil maak. Het moet beter en het kan beter! Ondernemen en duurzaamheid sluiten elkaar absoluut niet uit. Ik zie niet veel, door een visuele beperking heb ik slechts 5% zicht, maar overal om me heen zie ik op dit gebied kansen. Ook voor meer diversiteit. Inclusie is een ‘hot topic’ op dit moment, maar in de praktijk valt er nog veel meer te winnen.

In de afgelopen vier jaar ben ik het meest trots op de behaalde resultaten op het gebied van duurzaamheid en milieu. Bij alle besluiten die zijn genomen, bijvoorbeeld over waar al dan niet zonneparken of windmolens komen in Zeist of hoe vaak het afval wordt opgehaald, telkens een zakelijk groene afweging maken. Hierbij zijn voor mij drie waarden erg belangrijk: verantwoordelijkheid nemen, zelf het goede voorbeeld geven en de vervuiler betaalt.

Dus wil je een partij die erkend dat er dingen moeten veranderen op het gebied van duurzaamheid en milieu, verantwoordelijkheid neemt en gaat voor een haalbare en betaalbare oplossing? Stem dan VVD Zeist.