Zeist aardgasvrij

Nederland wordt aardgasvrij, en ook in Zeist bereiden we ons voor op een toekomst zonder aardgas. Alle gebouwen, buurten en bedrijventerreinen in de gemeente Zeist gaan over op duurzame alternatieven voor aardgas. Het doel is om in 2050 volledig aardgasvrij te zijn in Zeist. Dat lijkt misschien ver weg, maar er wordt nu al hard gewerkt om dat te bereiken.

We kunnen niet ineens voor de hele gemeente de gaskraan dichtdraaien. De overgang gaat dus in fases. Er bestaan verschillende alternatieven voor verwarming op aardgas. En niet iedere techniek is geschikt voor iedere wijk. Daarom zijn er verkennende onderzoeken: daarin wordt gekeken welke techniek het best past in een bepaalde wijk.

 

Tot medio februari kunt u zelf via de website van de gemeente input inbrengen. In maart gaan we in de gemeenteraad dit plan bespreken. Als lid van de gemeenteraad ben ik in de eerste plaats volksvertegenwoordiger: ik kom op voor uw belangen. Daarom hoor ik graag van u wat uw vragen, gedachten, of zorgen zijn over de overgang naar een aardgasvrije woning of bedrijf. Mail mij via tjardastruik@outlook.com.

 

Verder kunt u terecht bij Mijn Groene Huis of Mijn Groene Bedrijf – loketten die zijn opgericht in samenwerking met de gemeente om bewoners en bedrijven te ondersteunen. Je kunt hier bijvoorbeeld voor je huis onafhankelijk isolatieadvies aanvragen, of advies over zonnepanelen.

 

Wil jij weten wat de plannen zijn voor het aardgasvrij maken van jouw wijk of buurt? Neem dan een kijkje bij deze filmpjes.

·       Den Dolder en omgeving

·       Zeist centrum

·       Zeist Noord

·       Zeist Oost

·       Zeist West

Zet cookies aan om de video te tonen.