VVD blij met afschaffen hondenbelasting

De VVD is trots dat Zeist de hondenbelasting afschaft. In de raadsvergadering van 13 november jongstleden is dit besluit genomen. Op 18 maart 2018 organiseerde de VVD al een hondenmars om een stevig signaal aan de gemeente af te geven om deze achterhaalde belasting af te schaffen. Met het nu gekomen besluit van de raad feliciteert de VVD alle hondenbezitters.

Raadslid Angela Bransen:

‘De hondenbelasting is niet meer van deze tijd en volstrekt achterhaald. Zeist behoorde tot een van de duurste gemeenten van Nederland. Het is niet uit te leggen om een specifieke groep extra belasting te laten betalen. Het is nodig om de lasten voor inwoners zo laag mogelijk te houden, dan moet je onzinnige belastingen direct afschaffen. Prachtig dat dit nu is gelukt.’

Hondenpoep blijft een grote ergernis

Hondenbezit wordt vaak in verband gebracht met de overlast van hondenpoep. De VVD vindt dat hondenbezitters hun verantwoordelijkheid moeten nemen en hondenpoep zelf moeten opruimen. Het overgrote deel van de baasjes doet dit gelukkig ook. Met het innen van een belasting voorkom je geen overlast en benadeel je de mensen die hun verantwoordelijkheid wel netjes nemen. Steviger handhaven op het niet opruimen helpt daarentegen wel. 


Hondenbezit is juist positief voor mensen en hun omgeving

Ook wordt er te weinig naar de belangrijke positieve kanten van hondenbezit gekeken; het voorkomt isolement, het zorgt voor beweging, gaat eenzaamheid tegen én zorgt voor extra veiligheid. In Zeist doen er inmiddels 330 mensen mee aan het project Waaks! Hondenbezitters zorgen dus voor extra veiligheid voor alle inwoners.

Klik hier voor amendement afschaffen hondenbelasting