Thuis in Zeist: VVD Zeist presenteert verkiezingsprogramma gemeenteraadsverkiezingen 2018-2022

De ALV van de VVD Zeist heeft onlangs het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 vastgesteld. Het programma heeft de titel "Thuis in Zeist" meegekregen.

De VVD Zeist gaat de verkiezingen in met zes kernpunten. Veiligheid in Zeist is voor de VVD Zeist topprioriteit. Zeist moet een dorp zijn waar iedereen zich overal veilig voelt en waar jong en oud, onbezorgd naar werk, school of sport kan gaan. De VVD gaat daarnaast fors investeren in goede bereikbaarheid, betaalbare woningen, meer werk, duurzaamheid en de beste zorg dichtbij.

“In Zeist is de afgelopen jaren veel goeds gerealiseerd. Maar er liggen ook forse uitdagingen op ons te wachten. De VVD heeft een ambitieus programma, waarin we lokale en liberale oplossingen zoeken voor zorgen die onze inwoners en ondernemers hebben. De VVD gaat deze uitdagingen met veel vertrouwen en vol optimisme aan.”, aldus lijsttrekker Sander Jansen.

De VVD heeft heel veel kunnen bereiken in de afgelopen jaren. De lokale lasten zijn laag, de gemeente is financieel kerngezond terwijl zorg waarvoor de gemeente verantwoordelijk is, héél hoog scoort bij de ontvangers ervan.

Verder ondergaat het centrum een noodzakelijke make-over, is de criminaliteit fors gedaald en heeft het groene karakter van Zeist een stevig fundament gekregen in verschillende ruimtelijke plannen. Ook zijn er miljoenen euro’s gereserveerd voor de vervanging van oude bomen in de gemeente. Allemaal punten waar de VVD bij de vorige verkiezingen vol op heeft ingezet.