Walter van Dijk

Samen met mijn gezin woon ik sinds 2003 met veel plezier in Zeist, een prachtige plek om te wonen en te leven. Het kan op een aantal terreinen nóg beter in Zeist en daar wil ik me als raadslid graag voor inzetten. Meer concreet wil ik de komende vier jaar vooral aan de slag met een drietal onderwerpen.

 

Ten eerste het centrum van Zeist; dat moet meer gaan bruisen en dat vraagt om aantrekkelijke winkels, uitnodigende horeca en veel leuke evenementen. Dat vereist een veel compacter centrum met meer gezelligheid en meer groen en vooral ook minder doorgaand verkeer.

 

Daarnaast wil ik me inzetten voor snel internet naar iedere woning in Zeist. Veel omliggende gemeenten beschikken al over een open glasvezelnetwerk met veel concurrentie tussen dienstaanbieders. Dat leidt tot gunstige tarieven maar ook tot nieuwe innovatieve diensten.

 

Zeker zo belangrijk zijn veilige en goed onderhouden fietsroutes in Zeist. Ik wil iedereen dan ook oproepen om onveilige situaties te delen, zodat we kunnen zorgen dat iedereen in Zeist veilig en comfortabel de fiets kan nemen. Al was het maar omdat je op de fiets maximaal geniet van ons mooie dorp.  

Taken en woordvoerderschappen, fractievoorzitter Walter van Dijk

·       Auditcommissie

·       Seniorenconvent

·       Dorpen en Wijken: Centrum en Lyceumkwartier

Commissie Bestuur: Financiën

·       Strategisch Financieel Instrumentarium

·       Onroerende Zaak Belasting(-systematiek) en overige belastingen

·       Financiële kaderstelling (Planning & Control cyclus)

·       Subsidiebeleid

·       Leges