Rob Besseling

Invloed op uw dagelijkse woon- en leefomgeving: via de lokale politiek!

Wat hebben de inwoners van Zeist met de lokale politiek? Ik denk dat dat minder is dan we zouden willen. En eigenlijk is dat heel raar. Want via de politiek worden veel zaken die belangrijk zijn in uw dagelijkse omgeving bepaald.

Mijn naam is Rob Besseling. Ik ben 47 jaar en vader van 3 tieners. Ik woon sinds eind 1999 in Zeist, op dit moment aan de Prins Hendriklaan.

Als ik eerlijk ben had ik altijd weinig met de gemeenteraad en het college (ondanks dat ik lid was van de VVD). Ik had vooroordelen over de afstand tussen het gewone leven en de politici. Ik ben me de afgelopen maanden gaan realiseren dat dat best vreemd is. In een democratie hebben we de mogelijkheid om ‘volksvertegenwoordigers’ te kiezen. Mensen die u vertegenwoordigen en namens u besluiten nemen over zaken die u in uw dagelijkse nabijheid aantreft.

Het is daarbij wel belangrijk dat de volksvertegenwoordigers, de gemeenteraadsleden, weten wat er voor u belangrijk is. En welke zaken aangepakt moeten worden om het leven aangenamer te maken.

In het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 hebben we deze onderwerpen zoveel als mogelijk verwerkt. Maar hier blijft het natuurlijk niet bij. Wij zullen u vaker uitnodigen om met ons in gesprek te gaan.

Dus wilt u ook (meer) invloed op uw dagelijkse woon- en leefomgeving? Doe mee met de VVD en laat u horen en zien. Dat kan bij voorbeeld bij het Lokaal Liberaal (zie achterpagina). Zo kunnen we samen leven en wonen in Zeist nog leuker maken! We zien en horen u graag!